Il Canto della Vita

“Il Canto della Vita” (eller på dansk: “Livets sang”) er titlen på ARTROVERTS nyeste artists’ book, lavet specielt til en udstilling af samme navn – dedikeret til den indiske forfatter,  komponist, filosof, maler, musiker og Nobelprismodtager (1913) Rabindranath Tagore. IL CANTO DELLA VITA vises i Italien her i 2018

Vi har mødtes et par gange på kryds og tværs men mest arbejdet på egen hånd. Det har derfor været praktisk at organiseret vores artists’ book som en triptykon, et fælles værk i tre dele, alle i form af en accordion/ foldebog indenfor bestemte mål. Hver del er skabt med udgangspunkt i en ynglingssang om eller til livet.

Det er blevet til Il Canto di Lis (Solen er så rød mor), Il Canto di Giuli (Svantes Lykkelige Dag) og Il Canto di Hanne (Se, nu stiger solen af havets skød). Sjovt nok handler alle sangene om både solen og livet. Vi har valgt at skrive teksterne både på dansk og oversat til italiensk – så de også kan få fornøjelse af de mange smukke ord i Lecce og hvor nu ellers “Il Canto della Vita” kommer frem. (Tak til Giuli & Il Professore for oversættelser!)

Udtryksmæssigt spænder vi fra de photoshoppede, kontrollerede, blide og neddæmpede collager  – til den kulørt eksplosive og ekspressive streg. Men på forunderlig vis går kabalen op, og vores Il Canto står som en sart, smuk, og kraftfuldt ode til livet – både når det river og kradser – og når den milde sol og de blide, eftertænksomme vinde råder.

Det kan vi vist godt være bekendt! Spændende at se hvordan et italiensk publikum tager imod 3 meget danske sange. 🙂

About hanne

Mixed media artist working with collage, art-money, artists´ books, ceramics and communication
This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.